Предлагаме широк спектър от конструкции на блокови оранжерии със стандартни по размер ферми и подпорни греди – ширина 6.40, 8.00, 9.60 и 12.80 м., а височината до улука варира от 5 и повече метра. Приложени са най-новите технологии, като готическа форма на покрива, осиryряваща по-малко кондензация и повече светлина, специални профили на арките и приспособяеми телескопични елементи за основата. Покривната конструкция е снабдена със система за събиране на кондензираната вода и фиксиране на покритието.

Към конструкцията на оранжерията могат да се добавят подпорни греди за увивни растения, което го превръща в идеалното решение за увивни култyри.

Покритие

Стандартното покритие е стъкло ,но много добър вариянт е единичен пласт Crystal-сlеаг Solar EVA 5 (полиетиленов филм), осиryряващ 91 % светлинна пропускливост. Напълно нови възможности предлага силно разпръскващото фолио Solar EVA 5 High-diffuse със 75% разпръскване и до 92% светлинна пропускливост чрез метализираните покрития на Solar Silver със сребро Unu Solar Copper c мед. Инсталирането е бързо благодарение на патентованите алуминиеви профили.ibus leo.

Енергоспестяване

Блоковата оранжерия може да бъде покрита с два слоя полиетиленов филм, като налягането между тях се постига чрез обдухване с вентилатори. Това спестява около 30% енергия и значително намалява конденза.

Стени

Освен със стандартно единично покритие стените могат да се изградят и с двойни покрития от полиетилен, стъкло или релефни PVC плоскости.

Вентилация

Всеки панел от конструкцията има отвори за вентилация по цялата си дължина, широки 0.8-1.0 м, отварящи се чрез скоби. Може да се изградят с едностранни или двустранни независими отвори за вентилация, гарантиращи максимални възможности за циркулация на въздуха. Страничните и предните стени могат да се спускат или навиват, ръчно или с мотор, при всички модели от серията, като това допълнително увеличава вентилационните възможности.

Мрежи срещу насекоми

Покривната вентилация, както и страничните отвори могат да се покрият с мрежи срещу насекоми.

Засенчващи механизми

Висококачествената засенчваща система, въпреки че често е пренебрегвана, е абсолютна необходимост в съвременните оранжерийни технологии. Конструкцията е изградена от стабилни механизми, като могат да се инсталират фиксирани или подвижни засенчващи панели. Мрежите се предлагат в широк спектър от материи: по-плътна или прозрачна мрежа, или мрежа с алуминиево покритие.

Специалистите на фирмата ще изберат оптималния вариант за засенчване и енергоспестяване за Вашата оранжерия.

Заключение

Блоковите полиетиленови оранжерии са отлична алтернатива на стьклените оранжерии.Полиетиленовото покритие притежава някои предимства в сравнение със стъкленото на същественото е по по-нискaта цена.