Тунелни оранжерии с овални стени

За много култури стандартните тунелни оранжерии са най-икономичното решение. Строят се бързо и лесно и са на изключително изгодни цени! Произвеждат се в различни размери. Стандартно тунелните оранжерии са покрити с прозрачен полиетиленов филм Solar EVA. По желание на клиента се предоставят и засенчващи мрежи, силно разпръскващи или с двойни полиетиленови покрития. Вентилацията се осиryрява чрез навиващи се стени и от двете страни или с покривна вентилация Topmove.

Тунелните оранжерии с вертикални стени

Те имат повече площ за отглеждане на културите, повече обем и при тях по-лесно се работи близо до стените. Тази конструкция е изключително подходяща за високи или увивни растения като домати. За региони с обилни снеговалежи са разработени модели с двойно покритие и стръмен покрив, който позволяват на снега да се плъзга по повърхността.

Тунелни оранжерии с подвижен покрив

От открито на закрито за 60 секунди .Навиващите се тунелни оранжерии предоставят тази уникална възможност Оранжериите с вертикални стени са снабдени с прибиращ се покрив. Идеалното решение за отглеждане и каляване на растения, както и за предпазване на културите от неблагоприятни атмосферни влияния. Покривът може да бъде изцяло навит от точката му на допир със стените с помощта на тръбни устройства по цялата му дължина. Устройството се задвижва ръчно или с мотор. Вертикалните стени могат да са с фиксирано покритие, да се прибират и/или да се снабдят с мрежи срещу насекоми. Подвижният покрив е от подсилена мрежеста тъкан. Той е високо пропусклив към светлина, с дълъг живот и е специално разработен за този тип оранжерии.

Мобилни тунели

Бързо и лесно покриване. Защитават посевите на открито от лоши атмосферни условия или слана и ускоряват растежа им през пролетта. Подвижните оранжерии предлагат бързо и ефективно решение. Конструкцията се монтира към сонди, така че не е необходимо копане за поставянето й, а преместването е лесно. Тунелите могат да бъдат единични или свързани. Покритието е прикрепено към консрукцията, чрез опънати шнурове, което позволява отваряне от всички посоки (по време на събиране на реколтата или за вентилация). Полиетиленовото покритие So1ar EVA 5 е с дебелина 200 нанометра, като има и анти-кондензиращо действие. Различните тунели са с ширина 5-6 метра, стандартни или с по-високи стени. И в двата края са снабдени с навиващи се врати.

Бързо сглобяеми навеси

Временна защита: Удобните елементи правят този модел изключително лесен за застрояване и демонтиране. Идеален за защита срещу слънце, вятър, градушка, насекоми или птици. Също така защитава и срещу слана. Конструкцията се състои от галванизирани 32 мм, предварително перфорирани в краищата тръби. Хоризонталните и вертикалните елементи се свързват с подсилени с свръзки от фибростъкло. Подпорите се поддържат от сонди. Всички конструкции от серията са покрити с различни видове леки мрежи:


засенчващи мрежи

мрежи срещу насекоми

мрежи за защита от градушки

мрежи срещу птици

метални мрежи за птичарници за домашни птици

прозрачни мрежи за формиране на микроклимат